Pensiunea şi Vila Sólyomkő

↑ înapoi la listă

Băile Apor

Baie tradiţională

Balvanyos
-

46.114538, 25.949556

 Intre staţiunea Băile Balvanyos si Grand Hotel Balvanyos se află, la cateva sute de metri departare de drum, locul de scăldat al fetelor Apor. La izvoare se poate ajunge pe o cărare largă, inchisă cu o bariera care interzice accesul vehiculelor.
  Pe suprafaţa mică, cunoscută sub denumirea de Locul de scaldat al fetelor Apor, intâlnim opt izvoare de apă minerală diferite, apele cărora diferă de la unul la altul. pH-ul acestora oscilează intre valorile de 1,82–4,28, caracterul lor acid fiind rezultatul acidului sulfuric liber ce se formeaza in ele. Astfel de izvoare nu mai sunt nicăieri in Europa, fiind vorba de o adevarată raritate mondială.
  Acestea pot fi folosite ca factori terapeutici eficienti in tratarea bolilor reumatice si ale organelor locomotorii, a problemelor ginecologice, bolilor sistemului nervos si a celor cardiovasculare. Apa rece diminueaza secretia bilei, iar apa calda o stimulează. Folosită pentru cura, apa minerala influenteaza pozitiv „intretinerea” tractului digestiv, functionarea stomacului si a bilei. Denumirea descriptivă de apa vindecatoare de ochi, de picioare, indica si oportunitatile de utilizare a acesteia.
Izvoarele tămăduitoare se află pe traseul marcat cu triunghi roşu. Sunt amenajate 4 bazine mici care îşi trădează prezenţa prin lipsa vegetaţiei şi prin mirosul puternic de ouă sticate care provine de la hidrogenul sulfurat. Băile reci în aceste ape minerale au efecte benefice asupra bolilor cardiovasculare.

 

Luni 0:00 - 24:00
Marţi 0:00 - 24:00
Miercuri 0:00 - 24:00
Joi 0:00 - 24:00
Vineri 0:00 - 24:00
Sâmbătă 0:00 - 24:00
Duminică 0:00 - 24:00
lorem ipsum
lorem ipsum dolor lorem ipsum dolor lorem ipsum dolor
lorem ipsum
  • Pensiunea Sólyomkô
  • Vila Sólyomkő

loading ...

Uri-show