Foglalás
Bezár

Múzeumok

Sepsibükszád
A Damokos – Gyula neoklasszicista stílusban épült udvarházban és az azt körülvevő, közel két hektár területen a székelység épített örökségei: székely házak és kapuk, vízimalom, valamint fából, illetve kőből faragott székely síremlékek láthatóak.
Sepsibükszád
A Kálnoky kastélyt Kálnoky István kezdte építtetni 1648- ban. Az épületet fia bővítette ki, és a díszítőelemeket is ő adatta hozzá később. Ezt a munkát jobbágyok végezték, ami abban az időben megszokott volt Erdélyben.
Sepsibükszád
A Székely Nemzeti Múzeum (románul: Muzeul Național Secuiesc) Székelyföld legrégibb múzeuma, 1875-ben alapították. Sepsiszentgyörgyön található, a Kós Károly utca 10. szám alatt, a Kós Károly által tervezett épületcsoportban.
Sepsibükszád
A Székelyföldi Vadászati Kiállításnak, a 2013-ban felújított, Sepsiszentgyörgy egyik legszebb műemléképületének tartott Bene-ház ad otthont, amely XX. század első negyedében, 1914-ben épült.
Sepsibükszád
Erdővidék északkeleti részében, Nagybacon és Magyarhermány között fekszik Kisbacon. E falu neve egybefonódik a nagy magyar író és népnevelő, Benedek Elek nevével. Egykori, klasszicizáló stílusban épült lakóháza 1896-ban épült.