Foglalás
Bezár

Látnivalók

Sepsibükszád
Eredeti foglalkozása: bádogos. A kovácsmesterséget szüleitől tanulta. Műhelyében készül lópatkó, kovácsolt kapu, lámpa. A díszkovácsolás rendkívül dokumentált mestere.
Sepsibükszád
Kisbaconban a Keresztes család vízimalma még mindig őröl. Egyik gerendájának felirata szerint
1835-ben épült.
Sepsibükszád
A nagyajtai unitárius templomerőd a település legrégebbi építészeti és művészettörténeti épületegyüttese.
Sepsibükszád
A XIII. században épült templom több építészeti stílusjegyet őríz: román, gótikus, reneszánsz és barokk elemeket. A XIV-XV. századból származó Szent László legendát ábrázoló fali freskók, a kunok elleni harcát bemutató képsorok, Erdély legjobb állapotában fennmaradt freskói közé tartoznak.
Sepsibükszád
A közel 300 trófeán és a több száz vadászattal kapcsolatos tárgyon keresztül mutatja be a térség faj- és vadgazdagságát, valamint az itteni vadászati kultúrát.
Sepsibükszád
A térség legritkább típusú ásványvizeit tartalmazza, nyolc különböző ásványvíz-előfordulást találunk, melyek pH értéke 1,82-4,28 között váltakozik.
Sepsibükszád
A Bálványosi hágón, a Büdös hegy déli oldalában 1052 m magasságban található a Büdös-barlang. A közel 16 m hosszú üreg nem természetes módon jött létre, középkori kénbányák maradványának tartják, amelynek az első 6 métere bélésezett, a további befele lejtő vájat közel 9 m hosszú.
Sepsibükszád
A Vargyas-szoros a gyalogtúrázók, sziklamászók és barlangászok kedvenc helye. A Vargyas patak szabdalta gyönyörű sziklaszoros a Persány-hegység északi részén fekszik. Számos, a patak által létrehozott mészkőképződmény és geomorfológiai forma díszíti.
Sepsibükszád
Egy repülés körülbelül 1 óra. A repülés legalább 3-4 utassal történik. Időpontot 14 nappal a repülés előtt kell egyeztetni , és ez az időjárási körülményektől függ.
Sepsibükszád
A Kálnoky Lovarda Sepsikőröspatakon, Sepsiszentgyörgytől 7 km-re található, a Kálnoky kastély szomszédságában. A számüzetésből hazatért Kálnokyak több mint egy évtizede próbálkoznak a család életében évszázadokon át nagy fontossággal bíró lovaskultúra újjáélesztésével.
Sepsibükszád
Alkalmasak gyerekek valamint felnőttek számára, kezdőknek és haladóknak egyaránt.